Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuw: Doe mee aan de online werkplaats infectiepreventie!

Gepubliceerd op: 18-07-2024

Aandacht voor goede infectiepreventie in de verpleegzorg thuis is belangrijk. Zo voorkom je infecties en besmettingen bij mensen met een kwetsbare gezondheid. Het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ ondersteunt organisaties om hygiëne en infectiepreventie te verbeteren. Vanaf september kun je meedoen aan de online werkplaats over infectiepreventie in de verpleegzorg thuis. In oktober start de online werkplaats ‘Informele zorg en infectiepreventie’. Meld jij je aan voor één van de werkplaatsen?

Twee online werkplaatsen 

Er zijn twee online werkplaatsen. Beide bestaan uit drie online bijeenkomsten waarin deelnemers uit verschillende zorgorganisaties in een vaste groep kennis, ervaringen en ideeën uitwisselen. Ervaren adviseurs begeleiden de bijeenkomsten en bieden concrete handvatten waar je als deelnemer direct mee aan de slag kunt. Tijdens de werkplaatsen doe je inzichten op over het thema, leer je van andere zorgprofessionals en kun je extra ondersteuning krijgen van een coach, als je wilt. 

Werkplaats ‘Verpleegzorg thuis en infectiepreventie’ 

Tijdens de online werkplaats ‘Verpleegzorg thuis en infectiepreventie’ komen de uitdagingen van zorg verlenen in de thuissituatie aan bod. Hoe zorg je voor de juiste materialen bij iedere cliënt en hoe vervoer je dat hygiënisch? Welke aandachtspunten liggen er bij de organisatie en welke in de praktijk? Met wie werk je samen? En welke rol speelt informele zorg? Ga met deze vragen aan de slag in de online werkplaats! 

Werkplaats ‘Informele zorg en infectiepreventie’ 

Werk jij samen met informele zorg? En loop je tegen lastige situaties aan als het gaat om hygiëne en infectiepreventie? In oktober 2024 start de werkplaats ‘Informele zorg en infectiepreventie’. Hierin komen de volgende vragen aan bod: Hoe spreek je elkaar aan? Wat kan je wel en niet verwachten van mantelzorgers en vrijwilligers op dit thema? Hoe werk je op een goede manier samen? Meld je aan en ga met deze vragen aan de slag in de online werkplaats! 

Programma Samen werken aan infectiepreventie

Het programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ wordt uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Het programma wordt inhoudelijk vormgegeven door Verenso, ActiZ, V&VN, VHIG en Waardigheid en trots voor de toekomst, in samenwerking met de Antibioticaresistentie-zorgnetwerken. Lees meer over het programma op de website van Vilans.

Deel deze pagina via: