Naar hoofdinhoud Naar footer

Doe mee aan de challenge ‘Schone Handen Helden’ en win een onvergetelijk teamuitje!

Gepubliceerd op: 31-07-2024

Met het aankomende griepseizoen is het belangrijk om je bewust te zijn van goede handhygiëne. De ‘Schone Handen Helden’-challenge daagt jou en je team uit om op een leuke manier aan de slag te gaan met werken met schone handen. We roepen alle zorgprofessionals uit de gehandicaptenzorg en de verpleeghuiszorg op om mee te doen aan de challenge.

Tijdens de challenge week voer je samen met je team in totaal 7 leuke of grappige opdrachten uit rondom handhygiëne. Laat je ons op de meest creatieve manier zien dat jouw team alle opdrachten heeft voltooid? Dan maken jullie kans op een onvergetelijk teamuitje (eerste prijs), een handen verwenpakket (tweede prijs) of een slagroomtaart (derde prijs).

De ‘Schone handen Helden’-challenge  

Hoe doe je mee? 

Vorm samen met je collega’s een team en bedenk een leuke naam. Je kunt je team aanmelden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvangen jullie een pakket met alle opdrachten en materialen die jullie nodig hebben, zodat jullie lekker aan de slag kunnen. Ook krijgen jullie posters en stickers om op te hangen op je locatie of afdeling. Zo kan iedereen zien dat jullie meedoen aan de challenge.

 Tip: Per organisatie kunnen meerdere teams zich aanmelden!

De challenge 

Iedere dag delen we een nieuwe challenge per e-mail. Je kunt de challenges ook vinden in de enveloppen in het pakket. Iedere dag kunnen jullie als team punten verdienen door zo origineel mogelijk de challenge uit te voeren. Deze punten kun je verdienen door een foto in te sturen waarop jullie de challenge uitvoeren. Insturen kan per e-mail naar hygieneghz@vilans.nl. Wees creatief! Het team dat aan het einde van de week de meeste punten heeft verdiend, is de winnaar van de week.

Tip: Deel je foto's en video's van de challenge op social media met de hashtags #SchoneHandenChallenge en #SchoneHandenHelden en tag ons op LinkedIn of Instagram. 

Werk je in de gehandicaptensector? Gebruik dan Kennisplein Gehandicaptensector en kpgehandicaptensector. Werk je in de verpleeghuiszorg? Gebruik dan Zorg voor Beter en zorgvoorbeternl. We zijn benieuwd naar jullie foto's en video's!

De winnaar 

Laat jij zien hoe goed jullie bezig zijn met handhygiëne? De 3 teams die aan het einde van de challenge de opdrachten het meest creatief hebben uitgevoerd, winnen een mooie prijs. De winnende teams maken we bekend tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Samen sterk voor hygiëne’ op maandag 4 november. Kan je daar niet bij zijn? Geen probleem! Dan sturen we de prijs op of we komen langs om de prijs persoonlijk te overhandigen.  

Wanneer 

De challenge duurt 7 dagen. We starten op woensdag 9 oktober en eindigen op dinsdag 15 oktober, de Internationale Dag van het Handen Wassen. 

Wat levert het je op? 

  • Bewustwording in je team over het belang van goede handhygiëne: Door goede handhygiëne toe te passen in je dagelijkse werk bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je collega’s en cliënten tegen ziektes en infecties.  
  • Er zijn 3 prijzen te winnen: Wie meedoet maakt kans op een onvergetelijk teamuitje (eerste prijs), een handen verwenpakket (tweede prijs) of een slagroomtaart (derde prijs). 
  • Door mee te doen aan de challenge word je een held in jouw vak!  

Aanmelden 

Meld je aan voor de challenge via dit formulier. Aanmelden kan tot en met vrijdag 20 september. Per team vult één iemand het aanmeldformulier in. Na aanmelding ontvang je binnen twee dagen een bevestiging per e-mail. In deze mail staat nog een keer alle informatie op een rij. 

Deel deze pagina via: