Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

Vragenlijst over AI-systemen tegen regeldruk

Gepubliceerd op: 03-09-2024

Registratielast is een groot probleem voor zorgaanbieders. Uit onderzoek blijkt dat zorgmedewerkers tot 40 procent van hun tijd kwijt zijn aan het invullen van formulieren en checklists, soms meerdere keren met dezelfde gegevens. Dit zorgt voor frustratie en minder werkplezier. Het nieuwe kabinet wil dit probleem oplossen en kijkt onder andere naar technologie. AI-systemen kunnen hierbij helpen. We willen meer leren over welke proefprojecten lopen en zo van elkaar leren.

Voor wie?

Ben jij een zorgprofessional die geprobeerd heeft AI-systemen te gebruiken voor gegevensregistratie? Of een ondernemer of ontwikkelaar die dergelijke oplossingen ontwikkelt? Of geef je advies over AI-systemen tegen registratielast?

Als dat zo is, ben je niet alleen. En de kans is groot dat andere mensen dezelfde knelpunten ervaren als jij.

Waarom deze vragenlijst? 

Om van elkaar te leren, heeft Nictiz in samenwerking met samenwerking met Academy Het Dorp, ActiZ, GGZ Nederland, Health-RI, InEen, NL-AIC, Vilans, VGN, V&VN en Zorgthuisnl.een uitvraag gemaakt. Samen willen wij de goede voorbeelden ophalen, knelpunten inventariseren en oplossingen voor deze knelpunten delen. Om zo de ontwikkelingen te versnellen door de juiste mensen bij elkaar te brengen en inzichten te delen.

Vul de vragenlijst in

Vul de uitvraag van Nictiz in en help een grote stap te maken naar het verminderen van de administratieve last! Dat duurt minder dan 10 minuten en kan tot 30 september. Ga naar de vragenlijst

Of deel deze vragenlijst in je netwerk of met een collega die hier meer van afweet. Hoe meer antwoorden we ontvangen, hoe beter we de inzet van AI tegen regenlast kunnen versnellen.

Deel deze pagina via: