Naar hoofdinhoud Naar footer

De OntregelBlik: minder regeldruk dankzij effectieve aanpak

Registraties zijn bedoeld voor betere zorg en meer werkplezier. Maar in de praktijk zijn ze vaak een last, waardoor zorgmedewerkers meer regeldruk ervaren. De OntregelBlik, een aanpak voor en door het veld ontwikkeld, helpt zorgorganisaties het ontregelen bij de wortel aan te pakken. Resultaat: minder regeldruk, betere zorg en meer werkplezier. Ga vandaag nog aan de slag!

De OntregelBlik vind je in een online omgeving en is voor en met het veld ontwikkeld. Deze aanpak helpt om effectief regeldruk te verminderen en te voorkomen. Door praktische werkvormen, handvatten, tips en ervaringsverhalen te bieden, verdeeld over zeven verschillende onderwerpen. De OntregelBlik is laagdrempelig, flexibel en overzichtelijk en wordt voortdurend geactualiseerd en doorontwikkeld.

Hoe werkt de OntregelBlik?

Als zorgorganisatie ga je na welk onderwerp bij je situatie past door eerst te bepalen waar je precies staat met het ontregelen. Wil je bijvoorbeeld starten met ontregelen en weet je nog niet waar winst te behalen valt? Of heb je al stappen gezet en ben je nu op zoek naar concrete oplossingen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan (zelfopgelegde) registraties opruimen of via verschillende werkvormen kritisch kijken naar wat echt bijdraagt aan goede zorg. En wat kun je in je beleid doen om regeldruk in de toekomst al aan de voorkant te voorkomen?

Ga aan de slag met de OntregelBlik

De OntregelBlik is bedoeld voor ‘ontregelaars', vaak zijn dat beleidsadviseurs en kwaliteitsmedewerkers binnen zorgorganisaties. Je gaat intern aan de slag en stelt het juiste team samen om aan de hand van een passende werkvorm te ontregelen.

De OntregelBlik is ontwikkeld binnen het programma ‘[Ont]Regel de Langdurige Zorg’. Vilans werkt in opdracht van het ministerie van VWS en sociale partners, samen aan minder regeldruk, meer tijd voor zorg en meer werkplezier. Naast de doorontwikkeling van de OntregelBlik gaat Vilans ook verder met activiteiten om regeldruk te voorkomen. Daarin wordt eveneens de samenwerking met landelijke partners wordt opgezocht.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon