Stel je vraag aan
onze AI-assistent
Naar hoofdinhoud Naar footer

Innovatie-impuls 2

Laatst bijgewerkt op: 04-03-2024

Hoe kan de inzet van zorgtechnologie bijdragen aan meer eigen regie en zelfredzaamheid, zodat mensen met een beperking meer kwaliteit van leven ervaren? Door passende zorgtechnologie duurzaam te implementeren en op te schalen. Samen met Academy Het Dorp inspireren en ondersteunen wij organisaties in de gehandicaptenzorg om zelf hiermee aan de slag te gaan via de Innovatie-Route.

Het doel van Innovatie-impuls 2 is dat zorgtechnologie een waardevol en vast onderdeel wordt in het zorg- en ondersteuningsproces binnen de gehandicaptenzorg. We werken daarom samen met cliënten, naasten, zorgprofessionals en andere betrokkenen.

Wat doen we? 

Vanuit Innovatie-impuls 2 (IIG-2) ondersteunen we organisaties bij het duurzaam implementeren en opschalen van zorgtechnologie. Dit doen we via de Innovatie-Route: een planmatige aanpak met onderbouwde kennis, praktische toepassingen, inzichten en ervaringen uit de praktijk. Op verschillende manieren wordt kennis ontwikkeld en worden ervaringen gedeeld. We ondersteunen organisaties en brengen hen met elkaar in verbinding. Ook doen we onderzoek naar de opbrengsten en effecten van de inzet van zorgtechnologie. In de Innovatie-Route maken we de kennis en inzichten toegankelijk voor de hele gehandicaptensector.

Organisaties die aan de slag gaan met de Innovatie-Route kunnen online vragen stellen. Waar nodig is ondersteuning op maat mogelijk. Tijdens onze live en online bijeenkomsten inspireren en informeren we deelnemers, en verbinden we zorgorganisaties met elkaar.

Door de inzet van technologie, passend bij iemands wensen, behoeften en mogelijkheden, kunnen mensen met een beperking meer zelf en hebben ze minder zorg nodig. En ervaren zorgprofessionals dat zij ingezet kunnen worden op de momenten die voor mensen met een beperking het meest waardevol zijn. Zo maken we gebruik van de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van technologie voor de best mogelijke zorg en ondersteuning.  

Zo kunnen zorgorganisaties meedoen 

  • Tijdsinvestering voor organisatie: afhankelijk van de ambities, schaalgrootte en keuze voor een specifieke techologie. De complexiteit van de vraag bepaalt de duur van het advies of de ondersteuning.  
  • Looptijd: Het programma loopt vanaf januari 2023 tot en met eind 2026. 
  • Subsidieverstrekker: ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). IIG-2 is onderdeel van de Toekomstagenda ‘Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’. 
  • In samenwerking met: Academy Het Dorp 
  • Direct aan de slag of meer informatie: Ga naar de Innovatie-Route. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via: innovatieimpuls@vilans.nl
  • Bekijk ook: de website van het Kennisplein Gehandicaptensector voor meer informatie over de Innovatie-impuls 2.

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden